Νέα


Διοργάνωση φωτογραφικής έκθεσης με ευρήματα της Βεργίνας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

12-15 Νοεμβρίου 2013

Την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα εντυπωσιακά ευρήματα της ανασκαφής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης στη Βεργίνα, με αφορμή τα 75 χρόνια από την έναρξή της, είχαν την εβδομάδα 12-15 Νοεμβρίου 2013 οι ευρωβουλευτές και άλλοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χάρη στη φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Arts and crafts in Greek antiquity: Selected finds from a royal necropolis in Northern Greece», που διοργανώθηκε σε κεντρικό χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την ευρωβουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. καθ. Χρυσούλα Παλιαδέλη.

διαβάστε περισσότερα...

 

Ανασκαφή Βεργίνας 2013
(καθ. Χρ. Σαατσόγλου - Παλιαδέλη)

5-30 Αυγούστου 2013

Για άλλη μια χρονιά ένα μελίσσι φοιτητών στα πρώτα έτη των σπουδών τους, αλλά και τελειόφοιτοι και μεταπτυχιακοί που επιλέγουν να έρχονται κάθε Αύγουστο στην ανασκαφή, έλαβε μέρος  σε όλες τις εργασίες με μεγάλη προθυμία και πνεύμα ομαδικότητας.

διαβάστε περισσότερα...Συμμετοχή της ανασκαφής στο διεθνές Bazaar Καινοτομίας του Α.Π.Θ. 2012


H Επιτροπή Ερευνών και η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Α.Π.Θ. διοργάνωσαν εκδήλωση, η οποία περιέβαλε έκθεση καινοτομίας και τεχνολογίας (Bazaar), καθώς και ενημέρωση σχετικά με καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ, από τις 18 έως τις 20 Ιανουαρίου 2013. Η ανσκαφή της Βεργίνας συμμετείχε με την ανάρτηση poster (δείτε το poster)και μέσα από την προβολή του ανασκαφικού έργου σε video του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής (δείτε το video).

auth-noesis
back to top