Δράσεις


διάφορες δράσεις


2013

Διοργάνωση φωτογραφικής έκθεσης με ευρήματα της Βεργίνας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

12-15 Νοεμβρίου 2013

Την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα εντυπωσιακά ευρήματα της ανασκαφής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης στη Βεργίνα, με αφορμή τα 75 χρόνια από την έναρξή της, είχαν την εβδομάδα 12-15 Νοεμβρίου 2013 οι ευρωβουλευτές και άλλοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χάρη στη φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Arts and crafts in Greek antiquity: Selected finds from a royal necropolis in Northern Greece», που διοργανώθηκε σε κεντρικό χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την ευρωβουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. καθ. Χρυσούλα Παλιαδέλη.

διαβάστε περισσότερα...

Συμμετοχή της ανασκαφής στο διεθνές Bazaar Καινοτομίας του Α.Π.Θ. 2013

H Επιτροπή Ερευνών και η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Α.Π.Θ. διοργάνωσαν εκδήλωση, η οποία περιέβαλε έκθεση καινοτομίας και τεχνολογίας (Bazaar), καθώς και ενημέρωση σχετικά με καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ, από τις 18 έως τις 20 Ιανουαρίου 2013. Η ανσκαφή της Βεργίνας συμμετείχε με την ανάρτηση poster (δείτε το poster)και μέσα από την προβολή του ανασκαφικού έργου σε video του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής (δείτε το video).

auth-noesis


2012

Ευρήματα της ανασκαφής στην έκθεση για την αρχαιοκαπηλία του Α.Μ.Θ.


Την μάστιγα της αρχαιοκαπηλίας, των λαθρανασκαφών και των κλοπών πολιτιστικών αγαθών, έχει σαν θέμα η έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑ ΤΕΛΟΣ που διήρκησε από τις 8 Απριλίου ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2012. Τα ευρήματα της πανεπιστημιακής ανασκαφής εκτέθηκαν ως υποδείγματα τεκμηριωμένης ανάκτησης των αρχαιολογικών αντικειμένων, σε αντιδιαστολή με τα προϊόντα της αρχαιοκαπηλικής δράσης. (δείτε φωτογραφίες από την έκθεση)


Συμμετοχή στην έκθεση του Α.Π.Θ. στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Το Α.Π.Θ. συμμετείχε για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση και το Συνέδριο για την Ανώτατη Εκπαίδευση που διοργανώνει κάθε χρόνο στο Ριάντ, το Υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης της Σαουδικής Αραβίας. Η ανασκαφή της Βεργίνας ήταν ανάμεσα στα δείγματα δουλειάς που πρόβαλε το πανεπιστήμιο στην έκθεση.


2011

Διάλεξη της Χ. Σαατσόγλου-Παλιαδέλη στην ημερίδα συντήρησης του Α.Μ.Θ.

"Ο Αλέξανδρος στο Κυνήγι και στον πόλεμο". Διάλεξη της καθηγήτριας κλασικής Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. Χ. Σαατσόγλου-Παλιαδέλη στο πλαίσιο της ημερίδας συντήρησης του Α.Μ.Θ. με θέμα "Τοιχογραφία" την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011. (Δείτε την αφίσα, το πρόγραμμα και μια σύντομη περίληψη της διάλεξης)

Διάλεξη της Χ. Σαατσόγλου-Παλιαδέλη στην ημερίδα "Ημαθία: Ανάπτυξη μέσω του τρίπτυχου Χωροταξία – Πολιτιστική Κληρονομιά – Φυσικοί Πόροι"

Τη συμβολή της ανασκαφικής δραστηριότητας στη Βεργίνας, αλλά και τις δυνατότητες που προσφέρονται, ώστε τα αποτελέσματα της να αξιοποηθούν σε τοπικό επίπεδο ανέπτυξε στην ομιλία της η καθ. Χρ. Σαατσόγλου-Παλιαδέλη στην ημερίδα "Ημαθία: Ανάπτυξη μέσω του τρίπτυχου Χωροταξία – Πολιτιστική Κληρονομιά – Φυσικοί Πόροι", που διεξήχθη το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011 στη Βέροια. (Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας)


back to topback to top


01 / 02 ... next