Δράσεις


διάφορες δράσεις

2011

1st Middle East Friendship Camp

Η Πανεπιστημιακή Ανασκαφή της Βεργίνας, ένας από τους βασικούς φορείς αρχαιολογικής έρευνας του Α.Π.Θ. από το 1937, συμμετείχε στο Πρώτο Κάμπινγκ Φιλίας της Μέσης Ανατολής που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2011, εφαρμόζοντας στην πράξη μια πρόταση της διευθύντριας της πανεπιστημιακής ανασκαφής καθ. Χρυσούλας Σαατσόγλου-Παλιαδέλη, στην ηγεσία του ΥΠΠΟΤ, για τη συμμετοχή του Α.Π.Θ. στις δράσεις του προγράμματος «Θεσσαλονίκη. Σταυροδρόμι Πολιτισμών».

Συμμετοχή της ανασκαφής σε διεθνείς εκθέσεις (Παρίσι, Οξφόρδη)

Την άνοιξη και το φθινόπωρο του 2011 διοργανώθηκαν δύο μεγάλες εκθέσεις για την αρχαία Μακεδονία στην Οξφόρδη - Ashmolean Museum (δείτε φωτογραφίες) και στο Παρίσι στο μουσείο του Λούβρου (δείτε φωτογραφίες). Πέρα από το παλαιότερο δημοσιευμένο υλικό της πανεπιστημιακής ανασκαφής στη Βεργίνα, στις δύο εκθέσεις παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά, αδημοσίευτα ευρήματα της πρόσφατης ανασκαφικής έρευνας του Α.Π.Θ.


Συμμετοχή της ανασκαφής στο διεθνές Bazaar Καινοτομίας του Α.Π.Θ. 2011

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ΔΕΘ παρουσιάσε 51 ερευνητικές εφαρμογές και καινοτομικά προϊόντα. H Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ συμμετείχε στην 76η ΔΕΘ, από 10 έως 18 Σεπτεμβρίου 2011, με δικό της εκθεσιακό χώρο στο αφιέρωμα "Καινοτομία και Ευρεσιτεχνία". Παρουσιάστηκε η ανασκαφική δραστηριότητα του ΑΠΘ στη Βεργίνα, μέσα από τις νέες τεχνολογίες και τις διεπιστημονικές προσεγγίσεις, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αρχαιολογικής διαδικασίας.

20
08


Οικοδομική: O "τάφος του Φιλίππου" στη Βεργίνα (336 π.Χ.). Ένας ασύλητος βασιλικός τάφος στη νεκρόπολη των Αιγών.

Ομιλία της καθηγήτριας Χρ. Σαατσόγλου-Παλιαδέλη στο πλαίσιο της έκθεσης "Ελλάδα και τεχνολογία: Μια διαχρονική προσέγγιση", που διοργάνωσε η Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ. (Δείτε το σχετικό poster)


back to topback to top


previous... 01 / 02